Menu

Pasning af udendørs clematis

PASNING AF UDENDØRS CLEMATIS Clematis til plantning udendørs i krukker på terrassen eller i haven op ad et hegn eller træ.

Køb kun sunde clematis Vil du sikre, at du køber en sund plante på planteskolen, bør du kigge på løvet og væksten og se, om det ser frisk og sundt ud. Du kan også studere rødderne for at sikre, at de er livskraftige og lyse.

Plantning af clematis. Man kan plante clematis hele året rundt, hvis de købes i potte. Blot bør man sikre, at planten ikke tørrer ud efter de første uger på udplantningsstedet. Clematis bør plantes i næringsrig jord op ad mure, træer og espalier, hvor rankerne kan strække sig godt opad. De kan plantes i såvel sol, delvist sol eller i skygge. Plantes de i fuld sol, er det dog en god idé at sørge for, at rødderne står i skygge, således at de ikke tørrer ud. Clematis plantes i et stort dybt hul. Hvis rødderne er filtret sammen, kan de forsigtigt løsnes inden planten sættes i plantehullet. Rodklumpen placeres ca. 10 cm under jordoverfladen. Når jorden er trampet forsigtigt på plads, vandes rigeligt omkring planten. Hvis der allerede er lange grene, bør de bindes op.

Gødskning af clematis. For at få en smuk vækst og flotte blomster kan man gøde 2-3 gange årligt, første gang sidst på foråret og sidste gang inden 1. august.

Beskæring af clematis . Clematis i kollektionerne BOULEVARD® , GARLAND® og TUDOR PATIO® blomstrer på nye skud, dog undtaget de stedsegrønne, der blomstrer på toårsskuddene. Det betyder, at de kan beskæres om foråret, hvis man ønsker det. Clematis i REGAL® kollektionen blomstrer på toårsskuddene, så de skal kun have let eller ingen beskæring.

Se alle clematiskollektioner fra Poulsen Roser A/S.

Søg på dette site

{{obj.ProdName}}®

Salgsnavn: {{obj.ProdTradeName}}®. Sortsnavn: {{obj.ProdSegment}}.

Luk ;