Menu

Pasning af udendørs roser

Køb kun sunde rosenplanter Vil du sikre at du køber en sund plante på planteskolen, bør du kigge på løvet og væksten og se om det ser frisk og sundt ud. Der må ikke være visne blade, pletter på bladene eller bare grene og rødderne skal være friske og sunde. På billedet ses den skønne Renaissance® rose CapriciaT Poulren024Ⓝ

Placering af roser Den optimale placering af roser, er i fuld sol eller et sted, hvor der er sol i minimum 6 timer. Roser kan plantes i helt almindeligt muld/lerholdigt havejord.

Plantning af roser Køber man barrodede roser, som gerne er lidt billigere end roser i potter, skal udplantningen ske i oktober-november måned, da planten er i dvale på dette tidspunkt og da man stadig kan komme i jorden inden frosten sætter ind. Potteroser kan sættes på alle tidspunkter af året - dog skal man sørge for at planten ikke tørrer ud de første uger - især i sommerperioden. Grav et dybt hul, således at rosens podested (den tykke del lige over rødderne) er ca. 10 cm under jordens overflade. Dæk rødderne med jord og tryk forsigtigt jorden fast omkring rødderne. Herefter vandes rosen grundigt og holdes jævnt fugtig i ugerne efter plantningen.

Gødskning og vanding af roser Hvis man ønsker masser af blomster og sunde planter, bør man gøde sine roser 3 gange årligt - i slutningen af marts, hvor de skal sætte nye skud, når de står i knopper og efter første blomstring.

Beskæring af roser I princippet bestemmer man selv, om man vil beskære sine roser eller ej. Men man bør som minimum fjerne døde grene og for gamle grene i slutningen af april, da det skæmmer planten og forøger risikoen for sygdomme. Man kan klippe roserne ned til 20-30 cm. Man kan klippe ca. én cm over et udadvendt bladøje for at sikre en god forgrening af planten. Kollektionerne Towne & Country®- roser samt Cottage®-roser kalder vi for "eas

Søg på dette site

{{obj.ProdName}}®

Salgsnavn: {{obj.ProdTradeName}}®. Sortsnavn: {{obj.ProdSegment}}.

Luk ;