Menu

Pasning af udendørs roser

PASNING AF UDENDØRS ROSER

Roser i krukker på terrassen, på altanen og i haven.

Køb kun sunde rosenplanter Vil du sikre, at du køber en sund plante på planteskolen, bør du kigge på løvet og væksten og se om det ser frisk og sundt ud. Der må ikke være visne blade, pletter på bladene eller bare grene, og rødderne skal være friske og sunde. På billedet ses den skønne Renaissance® rose CapriciaT Poulren024Ⓝ.

Placering af roser. Den optimale placering af roser, er i fuld sol eller et sted, hvor der er sol i minimum 6 timer. Roser kan plantes i helt almindeligt muld/lerholdigt havejord.

Plantning af roser . Køber man barrodede roser, som gerne er lidt billigere end roser i potter, skal udplantningen ske i oktober-november måned, da planten er i dvale på dette tidspunkt og da man stadig kan komme i jorden inden frosten sætter ind. Potteroser kan sættes på alle tidspunkter af året - dog skal man sørge for at planten ikke tørrer ud de første uger - især i sommerperioden. Grav et dybt hul, således at rosens podested (den tykke del lige over rødderne) er ca. 10 cm under jordens overflade. Dæk rødderne med jord og tryk forsigtigt jorden fast omkring rødderne. Herefter vandes rosen grundigt og holdes jævnt fugtig i ugerne efter plantningen.

Plantning af roser i potter udendørs. Roser kan sagtens plantes i krukker udendørs. Sørg for at plante rosen i en tilpas stor krukke. Brug god næringsberiget jord ved udplantningen. Husk at krukken aldrig må udtørre, men den må heller ikke være drivende våd. Jorden bør udskiftes hvert forår. Krukkeroser passes i øvrigt på samme måde som bedroser.

Gødskning og vanding af roser . Hvis man ønsker masser af blomster og sunde planter, bør man gøde sine roser 3 gange årligt - i slutningen af marts, hvor de skal sætte nye skud, når de står i knopper og efter første blomstring.

Beskæring af roser. I princippet bestemmer man selv, om man vil beskære sine roser eller ej. Men man bør som minimum fjerne døde grene og for gamle grene i slutningen af april, da det skæmmer planten og forøger risikoen for sygdomme. Man kan klippe roserne ned til 20-30 cm. Man kan klippe ca. én cm over et udadvendt bladøje for at sikre en god forgrening af planten. Kollektionerne Towne & Country®- roser samt Cottage®-roser kalder vi for "easy growing-roser". Man behøver slet ikke at klippe dem. Men hvis man synes de er blevet for voldsomme, kan man blot klippe dem helt til jorden med en elektrisk hækkeklipper. Nogle siger at man skal bøje grenene nedad for at få en bedre forgrening af planten og dermed flere blomster. Roser fra Poulsen Roser behøver man ikke at bøje nedad, da de har en særdeles god forgrening, med stive grene, der ikke knækker. Desuden blomstrer planterne helt fra bunden og op til toppen af planten. Mange andre roser blomstrer kun i toppen af planten, hvorfor de "får bare ben". Derfor giver det mening at afhjælpe denne dårlige egenskab med at snyde planten til at blomstre mere ved at nedkroge grenene. Hvis man ønsker en rig blomstring i hele sommerperioden, kan man fjerne de afblomstrede blomsterhoveder lige over det første bladsæt med 5 blade, så kommer der hurtigt endnu flere nye blomster.

Se alle kollektioner der kan bruges udendørs. Find rosen der skal stå præcis der, hvor du ønsker.

Søg på dette site

{{obj.ProdName}}®

Salgsnavn: {{obj.ProdTradeName}}®. Sortsnavn: {{obj.ProdSegment}}.

Luk ;