Menu

Firmaet T.Thim

Jeg vil begynde med det ældste, største og et forædlingsfirma i den store stil. Poulsen Roser er et dynasti nu på fjerde generation og et støt voksende forædlingsfirma. Man klarede sig igennem de kriser, der kan ramme en generation i et verdensfirma, og er i dag med snuden i sporet og skarp på rosens x-faktor et af verdens største rosenfirmaer. Klogelig har man udlagt produktionen af de årlige nyheder til avlere rundt om i verden, så firmaets forædlere kan koncentrere sig om at hybridisere og markedsføre skønhederne verden over. I tidens løb er mange af firmaets forædlinger blevet verdensroser, for eksempel: 'Nina Weibull®', 'ChinatownT' og 'Ingrid Bergmann®'.

D. T. Poulsen og hans kone Johanne fik tre sønner. Dines, Poul og Svend. Alle tre fik plads i firmaet i Kvistgaard. Dines bestyrede planteskolen, Poul disponerede og Svend som den praktiske leder af planteskolen.

D. T. Poulsen må have været en fremsynet mand, for han sendte sønnen Dines Poulsen [1879 - 1940] til udlandet, hvor han i flere år arbejdede hos den tids største rosenforædler Peter Lambert i Trier i Tyskland. Det viste sig at være et klogt træk og afgørende for firmaet store succes. Fra sine år hos Trier hjembragte Dines sine krydsninger 'Ellen Poulsen' og Rødhætte', som allerede i 1911 modtog guldmedaljer under en rosenudstilling i Hamburg og hurtigt blev store salgssuccesser. Da blev en lang, spændende og endnu sprællevende historie om rosen i Danmark og internationalt indledt.

Ill.: Fra side 13 i Jubilæumsbogen Billedtekst: Dines Poulsen i vigtig samtale med en repræsentant for smukke køn (Kirsten Poulsen). Ingen tvivl om at Dines Poulsen elskede roser.

Dines Poulsen var, som alle i Poulsen-familien, en fagets mand, men et eller andet gjorde, at han ikke fik det råderum, han havde ønsket sig for at kunne forædle roser og måske af den grund overlod arbejdet til sin lidt yngre bror Sv

Søg på dette site

{{obj.ProdName}}®

Salgsnavn: {{obj.ProdTradeName}}®. Sortsnavn: {{obj.ProdSegment}}.

Luk ;