Menu

Det er os en stor glæde at kunne præsentere en dejlig ny rose på Ormstrup Gods.

Rosen som skal navngives i dag, er udviklet af vort firma Poulsen Roser A/S. Vi udvikler helt nye sorter af roser og clematis. Herefter produceres de på licens af planteskoler og gartnerier verden over. Det bliver til mere end een Poulsen plante nyhed solgt pr. sekund i over 100 lande.

Det tager os omkring 8 år at udvikle en ny rose. Det er vigtigt, at roserne er sunde og modstandsdygtige overfor sygdomme, at blomsternes farve kan holde længe, at rosen blomstrer kontinuerligt, og så skal de selvfølgelig også dufte, så der går mange år med forskellige afprøvninger, før en ny rosensort endelig kan godkendes.

Vi kender sorters aner over 100 år tilbage. Denne viden bruger vi, når vi krydser de sorter, der har den største sandsynlighed for at give os det resultat, vi ønsker os.

Hvert år får vi på baggrund af vores krydsninger i titusinde vis af frø, som sås og spirer til helt nye og unikke rosenplanter - alle genetisk forskellige. Efter flere års afprøvninger ender kun omkring 20 af dem som roser, der kan bringes på markedet.

Afprøvningerne sker i flere klimazoner over hele verden, for at sikre at kun de absolut bedste roser kommer i handelen. Roserne skal også testes for at finde ud af, om de kan indgå i en moderne rosenproduktion.

Rosen, som skal døbes i dag, er én af de sorter, som kom igennem nåleøjet og stod distancen. Den har, ud over sin skønhed og duft, den robusthed vi kræver af vore sorter.

Vi er glade for at opkalde en rose efter Minna, selvom vi ikke kender hinanden endnu, så ved jeg hvor meget det betyder, at der er en stærk person ved ens side både mht forretningen og på den private front. Da Minna netop fylder den plads så fremragende ud, giver vi med glæde denne rose hendes navn.

Den smukke rose, som præsenteres om lidt, hører til vores Renaissance® Collection. Alle Renaissance® roserne har det tilfælles, at de alle dufter dejligt. MinnaT rosen, hvis fulde navn er MinnaT Renaissance® Poulren031(N), er busket og sund og bliver omkring 80-120 cm høj. Blomsterne er store, fyldte orange og har en dejlig duft. Blomstringen står på fra tidlig sommer til frosten sætter ind. Rosen kan bruges både til krukker og i havens bede. Jeg vil derfor nu bede Minna om at navngive rosen.

Navngivning af MinnaT rosen på Ormstrup Gods 29, august 2020.

Nyheder

Gisila#TM#

Renaissance#R#

The Nagaoka City Mayor's Award The Nagaoka City Mayor's Award
National Echigo Hillside Park
Japan

Læs mere

Birthe Kjær#TM#

Renaissance#R#

Bronze Medal (First Category) Bronze Medal (First Category)
The Japan Rose Society
Japan

Læs mere

Elaine Paige#TM#

Hybrid Tea POULSEN#R#

Awarded as BESTofROSE in 2022. Awarded as BESTofROSE in 2022.
Best of Roses, Rosenblog & Rosarium

Læs mere
Søg på dette site

{{obj.ProdName}}®

Salgsnavn: {{obj.ProdTradeName}}®. Sortsnavn: {{obj.ProdSegment}}.

Luk ;